TILLMANNPLASZTIKA

            SZEKSZÁRD  BUDAPEST

 

ZSÍRSZÍVÁS

tillmann © 2016

TillmannPlasztika


+36 70 944 9664

A zsírzsívás vagy liposuctio az egyik legismertebb beavatkozás. Az eljárás körülírt zsírfelrakódások maradandó eltávolítására szolgál, amelyek diétára és tornára nem tűnnek el. Leggyakrabban a csípő, comb, has, ritkábban a térdek, bokák, arc és nyak területén.


A legjobb eredményt rugalmas bőr alatti zsírfelrakódás esetén lehet elérni. Elhízás nem kezelhető vele. A liposuctio utáni - fokozott kalóriabevitel okozta - súlygyarapodás elsősorban a nem kezelt területeken fog jelentkezni. Ilyenkor a beavatkozás szükség esetén ismételhető.


Számos tényező befolyásolja az eredményt: fizikai kondíció, genetikai adottság, diéta, testmozgás, dohányzás, alkoholfogyasztás, a bőr rugalmassága. Néhány esetben az ideális testkontúr elérhetetlen izomgyengeség vagy sérv miatt.


A műtét


Altatásban, vagy kisebb terület esetén helyi infiltrációs érzéstelenítésben is végezhető. Kis metszésekből - több irányból - a kívánt területen a bőr alatti zsírszövetet fémkanül segítségével szívással eltávolítjuk.


A gyógyulás


A gyógyulás viszonylag gyors. A bevérzés és duzzanat két hét alatt felszívódik. Speciális szorító ruházatot kell viselni ez alatt az idő alatt, ami a bőr zsugorodását is segíti. Az öltések egy hét után kerülnek eltávolításra.


Az eredmény azonnal látható, de a duzzanat felszívódásával kifejezettebbé válik. Irodai munkához egy hét után, fizikai munkához 3 hét után visszatérhet. Kerülje a napot, amíg a bevérzés teljesen fel nem szívódik.


Az eredmény végleges. Elhízás esetén azonban a kezelt terület hullámossá válhat a bőr rugalmasságától függően.


Lehetséges komplikációk


Mint a többi beavatkozásnál, itt is lehetnek komplikációk. Felszíni egyeletlenségek, bőr elszíneződés, aszimmetria, kóros hegképződés, vér- vagy folyadékgyülem a bőr alatt. Ritka szövődmény a bőr érzészavara, a bőr vérellátási zavara, zsírembolia vagy komolyabb fertőzés. A vérzés a beavatkozás alatt szokványos. Ez határozza meg azt az eltávolítható zsírmennyiséget, mely még a beavatkozás biztonságát nem veszélyezteti.


A zsírszívás után a heg az első 2-3 hónapban még piros, kiemelkedő, majd fél éves korban már halvány, lapos és puha lesz. A heg körül lehet zsibbadás, égető érzés, bizsergés. Ezek általában elmúlnak.


Mindenképpen jelezze, ha Ön hajlamos a keloid képződésre!

Mellkisebbítés


A mellkisebbítés vagy redukciós mellplasztika ...

  BEAVATKOZÁSOK


 1.   EMLŐNAGYOBBÍTÁS


 1.   EMLŐKISEBBÍTÉS


 1.   EMLŐFELVARRÁS


 1.   FÜLPLASZTIKA


 1.   ORRPLASZTIKA


 1.   SZEMHÉJPLASZTIKA


 1.   ARCPLASZTIKA


 1.   HASPLASZTIKA


 1.   ZSÍRSZÍVÁS


 1.   RÁNC / AJAKFELTÖLTÉS


 1.   BOTOX KEZELÉS