TILLMANNPLASZTIKA

            SZEKSZÁRD  BUDAPEST

 

ARCPLASZTIKA

tillmann © 2016

TillmannPlasztika


+36 70 944 9664

Az arcplasztika - facelift - célja, hogy helyreállítsa a fiatalabb megjelenést a nagy ráncok és a megereszkedett bőr eltávolításával. Ezzel egyidejűleg az arc és nyak izmai feszesebbnek látszanak a rajtuk lévő felesleges bőr eltávolítása miatt.

A bőr öregedését a kor, a napsugárzás és genetikai tényezők határozzák meg. A gyerekek és fiatal felnőttek arca sima,  bársonyos, mely a kellő mennyiségű zsírszövet eredménye. Idővel a bőr megereszkedik és a redők sokkal feltűnőbbé válnak. Az arcemelés nem csak az arc szebb megjelenését okozza, de drámai változást idéz elő a nyakon is, kihangsúlyozva annak kontúrját.

A facelift 5-10 évvel fiatalabb arcot eredményez. Nem egyszerű beavatkozásról van szó.


Műtét előtt


A műtét előtti konzultáción megbeszéljük, mik az Ön elvárásai a műtéttel kapcsolatban. A célunk egy természetes megjelenés, mely az Ön elégedettségével találkozik.

Tanácsos a műtét előtti napon hajat mosni. Kis mennyiségű haj borotválásra kerül a fül körül és a halántékon.


A műtét


A műtét rendszerint altatásban történik, egy napos kórházi tartózkodás szükséges. A sebész metszést ejt a halántékon a hajas területen, majd a fül előtt és mögött (azt megkerülve), végül hátrafelé kanyarodva. A felesleges bőr eltávolításra kerül, a laza izomzat feszesebbé válik. Számos esetben a szírszövet egy része is eltávolításra kerül az áll alatt és a nyakon.


A beavatkozás hosszú ideig is eltarthat attól függően, hogy milyen egyéb kezelést kell egyidejűleg elvégezni.


A műtét után


A műtét után  enyhe kompressziós kötés kerül a fejre, a drének egy nap után kerülnek eltávolításra. A fül körüli öltések egy hét múlva, a többi öltés két hét múlva kerül eltávolításra.


A hegek gyorsan halványodnak, a duzzanat és bevérzés néhány hét alatt elmúlik. A feszesebb arc két hét alatt már észlelhető. Néhány hétig óvakodjon a napsugárzástól a műtét után.


A komplikációk viszonylag ritkák. Vérzés, sebfertőzés, bőrelhalás a fül körül, az arcideg sérülése, a bőr elszíneződése, az arcbőr érzészavara, aszimmetria és hegesedés. A sebfertőzés ritka, mivel az arc vérellátása nagyon jó.


Mint említettem, a vérzés rizikója nagyobb, ha a műtét előtti 10 napban aspirint vagy véralvadáscsökkentő gyógyszert fogyasztott. A sebgyógyulás komplikációinak előfordulása nagyobb cukorbetegségben, autoimmun betegségben és a dohányzók körében.


Gyógyulás: Mi várható?


A műtétet követő hetekben az arc és a fül körüli bőrterület érzészavara gyakori. Előfordulhat a bőr elszíneződése, mely néhány hónap alatt eltűnik. Alkalmanként az arcideg ágai is időleges károsodást szenvedhetnek a zúzódás miatt, a hosszan fennálló funkciókiesés vagy érzészavar ritka.


A gyógyulás fokozatos, a végleges eredmény fél év múlva látható. Egy beavatkozás általában eléri a kívánt eredményt.

A legtöbb pácienst örömmel tölt el az új, fiatalos megjelenés.

Fülplasztika


A műtét gondolata leggyakrabban a kisiskolás korban...

  BEAVATKOZÁSOK


 1.   EMLŐNAGYOBBÍTÁS


 1.   EMLŐKISEBBÍTÉS


 1.   EMLŐFELVARRÁS


 1.   FÜLPLASZTIKA


 1.   ORRPLASZTIKA


 1.   SZEMHÉJPLASZTIKA


 1.   ARCPLASZTIKA


 1.   HASPLASZTIKA


 1.   ZSÍRSZÍVÁS


 1.   RÁNC / AJAKFELTÖLTÉS


 1.   BOTOX KEZELÉS