TILLMANNPLASZTIKA

            SZEKSZÁRD  BUDAPEST

 

EMLŐFELVARRÁS

tillmann © 2016

TillmannPlasztika


+36 70 944 9664

Az emlőfelvarrás vagy mastopexia a hölgyek fiatalabb korára jellemző mellformát állítja vissza. Az évek során a mellek veszítenek feszességükből, formájuk megváltozik, a terhesség és a szoptatás csökkenti a bőr rugalmasságát, ezért megereszkednek. Az emlőfelvarrás emeli és újraformázza az emlőket - lassítva a kor és a gravitáció hatását. A beavatkozás során csökkenthető a bimbóudvar átmérője is.


A mellfelvarrás elvégezhető mellnagyobbítással együtt is, ez főleg a terhesség után gyakori, amikor az emlő  megereszkedése térfogatvesztéssel párosul. A terhesség és a szoptatás gyakran eredményez bőrmegnyúlást, ami később kisebb megereszkedett emlőkhöz vezet. Ha Ön szeretne még szülni, akkor tanácsos a mellfelvarrást a szülés utánra halasztani.


Mint az összes többi plasztikai beavatkozásnál, a reális elvárás és a kiegyensúlyozottság itt is fontos. Noha bármilyen nagyságú emlő felvarrható, a kisebb emlők esetében az eredmény tartósabb lesz.


A beavatkozás


Bár nem egyszerű a műtét, gyakorlott plasztikai sebész kezében biztonságos. A mastopexia kórházi körülmények között altatásban történik.

A beavatkozás másféltől három és fél óráig is tarthat. A metszések a bimbóudvar szélén, attól függőlegesen illetve az alsó áthajásban történnek.


Lehetséges komplikációk


Mint minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek szöbődményei. Bevérzés, vérömleny, gyulladás léphet fel, kóros hegképződés követheti a műtétet. Elhúzódó gyógyulás és kóros hegképződés gyakoribb a dohányzók esetében.


Mivel a tejcsatornák épen maradnak, a mastopexia nem befolyásolja a szoptatási képességet.


Műtét után: Mi várható?


A műtét után a sebeken ragasztás, a melleken rugalmas kötés vagy speciális melltartó lesz, mely nyugalomban tartja az emlőt. A mellek duzzadtak, bevérzettek a műtét után, néhány napi diszkomfort érzés várható. Fájdalomcsillapítókkal a panaszok jól csökkenthetők. Fontos, hogy a gyógyulás ideje alatt a melltartót állandóan viselje. 


Két-három hét múlva a varratok eltávolításra kerülnek. Megjegyzendő, hogy a maradandó heg nem kóros, de a melltartó illetve a fürdőruha elfedi azokat. A hegek pirosak vagy hullámosak lehetnek néhány hónapig, végül halványodnak, kevésbé lesznek láthatók. A beavatkozás eredményezhet nem egyforma magasságban lévő bimbókat vagy maradandó érzészavart a bimbóudvar ill. az emlő területén.


A zavartalan gyógyulást biztosítandó néhány hét pihenés javasolt a műtét után. Tartózkodjon a kar fej fölé emelésétől és a kimerítő sporttól 6 hétig.

Zsírszívás


A zsírszívás vagy liposuctio az egyik legismertebb...

  BEAVATKOZÁSOK


 1.   EMLŐNAGYOBBÍTÁS


 1.   EMLŐKISEBBÍTÉS


 1.   EMLŐFELVARRÁS


 1.   FÜLPLASZTIKA


 1.   ORRPLASZTIKA


 1.   SZEMHÉJPLASZTIKA


 1.   ARCPLASZTIKA


 1.   HASPLASZTIKA


 1.   ZSÍRSZÍVÁS


 1.   RÁNC / AJAKFELTÖLTÉS


 1.   BOTOX KEZELÉS