TILLMANNPLASZTIKA

            SZEKSZÁRD  BUDAPEST

 

EMLŐNAGYOBBÍTÁS

tillmann © 2016

TillmannPlasztika


+36 70 944 9664

  BEAVATKOZÁSOK


 1.   EMLŐNAGYOBBÍTÁS


 1.   EMLŐKISEBBÍTÉS


 1.   EMLŐFELVARRÁS


 1.   FÜLPLASZTIKA


 1.   ORRPLASZTIKA


 1.   SZEMHÉJPLASZTIKA


 1.   ARCPLASZTIKA


 1.   HASPLASZTIKA


 1.   ZSÍRSZÍVÁS


 1.   RÁNC / AJAKFELTÖLTÉS


 1.   BOTOX KEZELÉS

Az emlőnagyobbítás előnyösen változtatja meg a kis melleik miatt elégedetlen hölgyek testkontúrját.


Implantátum


Sokféle gyártmány, sokféle forma, sokféle méret létezik. A választás attól függ, milyen formát szeretne a páciens. Az  anatómiai forma természetesebb emlőt, lágyabb felső áthajlást eredményez, a kerek forma jól észrevehető ívet képez. Az implantátum nagyságát meghatározza továbbá a mellkas formája, a mellek szélessége, a mellbimbók elhelyezkedése illetve a két mell közötti távolság.

Az implantátum típusát, formáját, nagyságát a páciens elvárásai és adottságai alapján közösen döntjük el.


Műtét


A mellnagyobbítás kórházi körülmények között történik, rendszerint altatásban, egy napos ápolás szükséges. Az implantátum behelyezése  történhet a mell állománya alá illetve az izom alá. A metszés lehet az alsó áthajlásban (leggyakoribb), a bimbóudvar szélén vagy a hónaljban.


A plasztikai sebészek nincsenek egységes állásponton arra vonatkozóan, hogy az implantátumot izom fölé kell-e helyezni vagy inkább alá. Mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is.


Műtét után


A műtét utáni mérsékelt fájdalom gyógyszeresen jól uralható. Jellemző a nyomásérzés a mellek területén, mely fokozatosan enyhül, a műtét utáni kemény tapintatú duzzadt emlők néhány hét alatt felpuhulnak.

Speciális melltartó viselése javasolt 6 hétig, mely csak a zuhanyozás idejére vehető le, ami a második héttől engedélyezett. Varratszedés 3 hetes korban történik. Emelés, nehezebb tornagyakorlatok végzése 3 hét után.


Lehetséges szövődmények


Elhúzódó sebgyógyulásra hajlamosít a cukorbetegség, autoimmun betegség illetve a dohányzás.

Előfordulhat bevérzés az implantátum üregébe (2-3%), szöveti izzadmány keletkezése (10%), gyulladás (1-4%), túlsarjadt heg, aszimmetria, az implantátum gyűrődése, a bimbó-bimbóudvar időleges érzészavara.

Speciális szövődmény az implantátum körül képződő tok zsugorodása. Függ a pácienstől, az implantátum típusától, méretétől, felületétől, az elhelyezkedésétől, a sebészi technikától.


Összefoglalva


A mellnagyobbítás biztonságos rutineljárás, mely sok nőnek biztosít elégedettséggel járó megnyerő külsőt. A reális elvárások azonban nagyon fontosak.


Az emlőimplantátumok nem befolyásolják az emlővizsgálatok kivitelezését (mammográfia, ultrahang) illetve a szoptatást (érintetlen a mirigyállomány). A statisztikák szerint az emlődaganatok korábban kerülnek felismerésre a rendszeres önkontroll miatt.

Ráncfeltöltés


A ráncok kialakulását a bőr elöregedése és az izommozgások együttes hatása okozza...